Noni (Mangustão): Constituintes e propriedades

Atividade da fruta madura do noni e dos seus constituents

De acordo com as investigações bioscientific da fruta do noni conduzidas
sobre os cinqüênta anos passados, a fruta madura do noni, os extratos da
fruta madura do noni, e os constituents encontrados na fruta madura do noni
demonstram um plethora de atividades biológicas.

O que se segue é uma lista parcial dos constituintes fitoquímicos da fruta madura do noni, e algumas de
suas atividades biológicas sabidas. Devido à quantidade de informação grande
que é sabida sobre muitos destes constituents, não é prático sumariar dentro
suas atividades completamente.

1-Hexanol – antiseptic
Ácido acetic – bactericide, fungicide
Asperuloside – antiinflammatory, laxative
Aucubin – antioxidant, bactericide, laxative
Ácido benzoic – antiseptic, bactericide, fungicide
Álcool benzyl – anestésico, antiseptic
Ácido caprylic – candidacide, fungicide Damnacanthal – catártico
Eugenol – analgesic, anestésico, antiinflammatory, antiseptic,
cancer-preventivo
Ácido glucuronic – detoxicant
Limonene – anticancer, antitumor, hypercholesterolemic
Ácido linoleic – antiarteriosclerotic, cancer-preventivo, hepatoprotective
Ácido myristic – cancer-preventivo
Noni-ppt – antitumor, immunomodulatory
Ácido oleic – cancer-preventivo
Ácido palmitic – antifibrinolítico
Scopoletin – analgesic, antiedemic, antiinflammatory

Cleansing – a fruta madura do noni contem uma concentração dos
anthraquinones including um chamado damnacanthal, que possuem a atividade
purgative. Isto explica o efeito “cleansing” descrito por muitos usuários.

Nos casos da digestão lenta e retarde bowels moventes, noni pode exercer um
efeito estimulando e desse modo benéfico, ajudando aumentar o peristalsis e
cleanse os dois pontos.

Atividade antiinflammatory – os clientes anecdotal dos efeitos
antiinflammatory que resultam do consumo da fruta do noni são demasiado
numerosos demitir. Os efeitos antiinflammatory do asperuloside, do eugenol e
do scopoletin atual na fruta madura do noni suportariam tal reivindicação.

Outros agentes podem possuir a atividade antiinflammatory adicional.
Atividade immunomodulatory e antitumor – Hirazumi e Furusawa descreveram a
atividade de uma substância polysaccharide-rica do suco de fruta do noni,
noni-ppt. Nos estudos, o noni-ppt demonstrou a atividade immunomodulatory e
antitumor. Os autores sugeriram que o noni-ppt pode ser um agente
suplementar valioso no tratamento do cancer. O ácido de Okadaic na fruta do
noni foi determinado por Asahina et por al aumentar a síntese do fator do
necrosis do tumor.

Brief comments on noni studies

Studies conducted on noni fruit demonstrate antimicrobial activity, and
inhibition of both the Candida albicans virus, and Cryptococcus, a cause of
fungal pneumonia. Sedative and analgesic effects have also been noted. Noni
fruit appears to stimulate the production of T-cells, macrophages and
thymocytes, thereby enhancing immune function. And in animal studies, noni
fruit extended the lives of mice with cancer. However, it is important to
point out that at this time there is no reason to believe that noni fruit
contributes in any way to the mitigation of diabetes, a disease for which it
is increasingly widely employed. Nor should the anti-cancer activity of
various noni constituents lead people to believe that the fruit or its
extracts constitute a successful treatment for cancer.
Which form of noni retains constituents

One of the primary challenges in the field of botanical medicines is to
effectively translate a beneficial traditional folk remedy into a beneficial
shelf stable product. In Polynesia, ripe noni fruit is put into a container,
where it quickly decomposes and ferments. The pungent amber juice which
remains at the top of the fermented fruit is consumed daily as a
prophylactic, to enhance overall vitality and well being. Most people cannot
obtain fresh fermented ripe noni juice. So how can noni be translated
effectively into shelf-stable dietary supplements that work far away from
the islands?

The five enemies of all natural products are heat, light, air, moisture and
time. Any process of noni preparation must minimize these factors,
especially considering that the volatile constituents are unstable and are
easily reduced or destroyed. While drying noni fruit yields a material that
can be powdered and put into dietary supplements, this process subjects the
fruit to all five destructive factors. Bottled noni juices undergo
pasteurization to eliminate the problem of microbial contamination. During
pasteurization, volatile constituents are inevitably reduced. At present the
processing method most likely to yield a beneficial noni fruit product is
lyophilization (freeze-drying). Lyophilization is widely employed in the
pharmaceutical industry to stabilize drugs and extend the lifetime of their
potency. The lyophilization process is a stabilizing procedure in which a
substance is first frozen and then the quantity of the solvent (usually
water) is reduced, initially by sublimation (the primary drying process) and
then by desorption (the secondary drying process) to levels that will no
longer support biological activity or chemical reactions. This process
avoids the five destructive factors, producing a stable material which
retains a greater concentration of active, volatile constituents.

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